- Haberler»Tatvan Genel»Gölden Balık Yerine Poşet Çıkıyor


Şu an bulunduğun kategori:  Anasayfa » Haberler»Tatvan Genel
Gölden Balık Yerine Poşet Çıkıyor
Gölden Balık Yerine Poşet Çıkıyor Tatvan Van Gölü sahilinde inci kefali balığı avlayarak vakit geçiren oltacılar, su içindeki kirlilikten yakındılar.İnci kefali balığının yumurtalarını bırakmak için tatlı su yataklarına akın etmesi, olta balıkçılığını seven vatandaşların sahillere akın etmesine sebep oldu. Kıyılardan ve iskelelerden Van Gölü sularına oltalarını sallayan vatandaşlar, saatlerce balık tutmanın zevkini yaşıyorlar. Kıyıda hoşça vakit geçiren balıkçıların en büyük şikayeti ile yaşanan kirlilik yüzünden oltalarına sık sık poşet benzeri atıkların takılması.

Tatvan iskelesinde balık tutmaya çalışan Şakir Erensayın adlı vatandaş, Van Gölü'nün kirliliğinin bu bölgede önemli seviyeye ulaştığını anlattı. Balık tutmak isteyen tüm vatandaşların oltasına balıktan çok çöp takıldığını anlatan Erensayın "Gölün bu kadar kirli olduğunu tahmin etmiyordum. Bu kirlilik çok kötü ve bizi korkutuyor. Yetkililerin, vatandaşların bu konuda üzerlerine düşen görevi yapması gerekiyor. Böyle giderse ileride bu sahillerde balık yaşayamayacak" dedi.

Bazı vatandaşlar ise, Tatvan sahillerinin çok kirli olduğunu belirterek, çöp içinde balık tutulmasının sağlık açısından doğru olmadığını bildiklerini, sadece vakit geçirmek için olta avcılığı yaptıklarını ifade ettiler.

Rahmetullah Aydoğdu / iha



YazdırYazdır | 24-06-2008, 11:15:00 | Siyabend | 561 x defa okundu
   
İlgili Galeriler

İlgili link


Yorum
sahil mahallesi
sayın başkanım sahil mahallesine iyi bakılmasını istiyorum
14-07-2008, 14:31:14 | misafir
YAZIK BİZEEE
Selamun Aleykum Sayın Başkanın vicdanına sesleniyorum.Sayın başkan geçen sefer yazdığım yazıyı dikkate dahi almamşısınız  sanırım sanırım değil almadınız çünki belirttiğim  sokak halen aynı vaziyette teşriflerinizi beklemekte.
25-06-2008, 21:35:12 | misafir
her neyse
sen nasıl şakir erensayının paylaşımını beğenmezsin ben şakir gibi çevre dostu olarak hiçbir insanı göremiyum şu an ben istanbuldayım ve bizim tatvanın sahili istanbuldakine bin çeker
25-06-2008, 15:20:48 | misafir
Temizlik Denince!
Yukarıda bulunan "Şakir Erensayın "arkadasın paylaşımını beğenmedım neden Dersek..ilk önce kendımızden başlamak gerek tatvanda olupta göle pislik atmayan vatandas kendı pisliğini temızlemiyordki belediye temızlesin..guney sahillerine bakın 1 pislik parcası bulamazsınız.Şu an ben istanbuldayımsahıl yolu nasıl yapıldı bılemıyorum ama. Kendi görüşüme dayanarak sölemek istıyorum sahıl yolu buyunca 1 çöp kovası yoktur..önce alt yapı sonra hizmet olur..
24-06-2008, 11:29:23 | AsKYaSaK



http://www.tatvan.net/index.php?p=news&area=1&newsid=435